Stuvet hvidkål (den fede og bedste)

Stuvet hvidkål (den fede og bedste)

Så blev det tid til endnu en opskrift i “husmandskost” kategorien, og det her er nok den mest traditionelle ret der findes i vores familie. Hvert år far har fødselsdag er det hvertfald ingen hemmelighed hvad der er på menuen 🙂 Og selvfølgelig er der masser af frikadeller til, dem er der en opskrift på her.

Det smager fantastisk og jeg plejer først at stoppe med at spise når det står ud af ørerne 🙂 Og glem bare at servere salat til, det hører slet ikke til denne ret.

Passer til 4 personer.

  • 1 kg hvidkål
  • 5 dl mælk
  • 50 g smør
  • 5 spsk hvedemel
  • 1 tsk muskatnød
  • Salt/peber
  • Evt. lidt vand
  • Kanelsukker

  1. Skær hvidkålen i små stykker og kog den i saltet vand i ca. 10 minutter.
  2. Hæld vandet fra og lad dem stå mens du laver saucen.
  3. Smelt smørret i en gryde, tilsæt derefter lige så stille mel under omrøring.
  4. Tilsæt derefter mælken lidt efter lidt og bliv ved med at røre godt rundt.
  5. Smag til med muskatnød og salt/peber. Hvis saucen smager af mel skal den gerne koge et par minutter ekstra.
    Hvis saucen er for tyk kan man hælde mere mælk eller vand fra hvidkålen i.
  6. Når saucen er perfekt kommes hvidkålen i, lad det varme igennem og server sammen men en håndfuld frikadeller pr. mand.  Husk at drysse kanelsukker over, det giver lige det sidste ekstra.