Koteletter i sommerfad

Koteletter i sommerfad

Vi havde købt nogle rigtig gode og tykke koteletter fra frilandsgrise, de smager altså af lidt mere end de tynde plader man ellers får tilbudt i køledisken. Og i stedet for at lave den almindelige koteletter i fad opskrift så gik vi på jagt i køkkenhaven og drivhuset for at finde nogle friske råvarer, og det blev en utrolig lækker gang aftensmad. Jeg ved godt jeg skriver stort set det samme om alle opskrifter, “det her smager fantastisk”, men det er sgu fordi det passer 🙂 Og det her smagte også, ja, fantastisk.

Vi havde en købe-mornaysauce på lager, og selv om man kunne lave det fra bunden så tager sådan noget jo tid. Og nu skal jeg jo heller ikke være for stor en madsnob så jeg ikke vil bruge sådan noget. Det smager jo godt nok.

Som tilbehør lavede vi gnocchi, jeg havde lovet en veninde at tjekke opskriften fordi det hun fik lavet var ikke særlig godt. Jeg tror det kommer meget an på hvilken kartoffelsort man bruger, men opskriften er nu blevet rettet en lille smule (mere æg, mindre mel). Det kan for resten anbefales med gnocchi, det passede godt til saucen 🙂

 • 2 tykke koteletter
 • 1 hakket løg
 • 2 bøftomater
 • 6 gulerødder
 • 2 dl mornaysauce
 • 1 klat smør

 1. Brun koteletterne på panden i smørret og tag dem af varmen når de har fået farve.
 2. Hæld smørret i et ildfast fad og dæk bunden med det hakkede løg.
 3. Læg koteletterne ovenpå.
 4. Skær bøftomaterne i grove stykker sammen med gulerødderne og fordel dem i faden, lad være med at lægge noget ovenpå koteletterne.
 5. Hæld mornaysauce i, kom evt. et par skiver tomat ovenpå og giv retten ca. 30 minutter ved 200 grader i ovnen.