Grove kerneboller med gulerødder og kartofler

Grove kerneboller med gulerødder og kartofler

Jeg er fan af madblogen Brødet, den kan varmt anbefales da der er nogle fantastisk gode opskrifter på. Og så syntes jeg det er imponerende man kan blive ved og ved med at finde nye og spændende opskrifter på brød!

Den anden dag faldt jeg over en opskrift på Rustikke Gårdboller og den skulle simpelthen prøves. Jeg har længe været på jagt efter en god grov bolle med havregryn og denne opskrift er den bedste jeg har fundet indtil videre. Jeg har lavet nogle småting om i forhold til Brødet´s opskrift, men æren går helt til den originale forfatter for en pragtfuld opskrift. Jeg bruger lidt mindre hvedemel da jeg godt kan lide en klistret dej da jeg syntes det giver nogle bedre boller, men hvis jeg ikke havde en røremaskine ville jeg nok bruge mere mel da det ellers ville være en for klistret dej at stå med.

Jeg er ikke så tosset med små-bitte nusse boller, vil hellere have en som fylder hele hånden. Derfor fik jeg 13 boller ud af denne dej, vil tro der også vil kunne laves stk. 18-20 hvis man laver dem lidt mindre.

 • 4 dl vand
 • 25 g gær
 • 2 spsk lys sirup
 • 3 tsk salt
 • 2 revet store gulerødder
 • 1 revet stor kartoffel
 • 150 g solsikkekerner
 • 100 g havregryn
 • 150 g fuldkorn speltmel
 • ca. 350 g hvedemel

 1. Rør gæren ud i vand, sirup og salt.
 2. Tilsæt gulerødder, kartofler, solsikkekerner, havregryn og speltmel og rør det hele godt sammen.
 3. Til sidst tilsættes hvedemel og røremaskinen skal så køre i ca. 10 minutter.
  Hvis man ælter i hånden skal der bruges lidt mere mel. Stop når dejen er smidig.
 4. Stil til hævning i 2 timer, form derefter bollerne og lad dem hæve tildækket i yderligere 1/2 time.
 5. Bages ved 180 grader i ca. 25 minutter.