Æblegrød uden dikkedarer

Æblegrød uden dikkedarer

Vi har et lille æbletræ i haven med de mest fantastiske æbler, store og lidt syrlige. Lige som jeg vil have dem 🙂

Min kone fik den brilliante idé at lave æblegrød, og det var ikke fordi jeg var ovenud begejstret da mine minder om æblegrød ikke er de bedste. Men heldigvis er hun stædig og gik i gang med at lave grød af en spand æbler, og jeg må sige at jeg blev omvendt med det samme. Det smager jo mega godt 🙂

Jeg ved at man kan komme makroner og alt muligt andet i, men syntes slet ikke det er nødvendigt. Keep it simple, så går det sjældent galt.  Der kom lige lidt fløde på, bare en lille smule, og det gjorde nu ingen skade…

Til 2 personer.

  • 1 1/2 kg æbler
  • 1 dl vand
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker

  1. Skræl æblerne og skær dem i 1×1 cm tern, smid kernehuset ud.
  2. Kog dem ved svag varme i vandet i en gryde. De skal koge helt ud, det tager ca. 1 time.
  3. Til sidst smages grøden til med sukker og vanillesukker.
  4. Stil til afkøling og spis med lidt fløde (eller mælk) til.