Hjemmelavet daim-is på mandelbund

Hjemmelavet daim-is på mandelbund

Vi var til familie tamtam den anden dag og fik en utrolig lækker dessert, den var faktisk ikke så kold som en normal is-dessert og var tæt på at løbe, men det gjorde ikke det mindste. Den smagte lige som den skulle, nemlig af fløde, daim og mandler. Namme nam 🙂

Jeg vil lige sige at jeg ikke selv har lavet denne dessert, men jeg fik opskriften og fandt det absolut nødvendigt at dele den med jer 🙂 Jeg ved det smager godt og er sikker på opskriften passer 100%, og det er jo de to krav for at noget kommer på min blog.

Normalt når jeg laver is så laver jeg den ikke udelukket på fløde, som det kan ses her i min gelato grundopskrift og her hvor jeg har lavet en jordbær/chokolade variant. Men nogle gange skal den altså også have fuld gas på kalorie skalaen, pyt med vægten, det her er den perfekte synder-dessert hvis man skal forkæle sig selv eller sine gæster.

Mandelbund

 • 3 æggehvider
 • 150 g sukker
 • 150 g mandler

Daim-is

 •  3 æggeblommer
 • 1/2 dl sukker
 • 1 tsk vanillesukker
 • 1/2 l piskefløde
 • 120 g daim

Mandelbund

 1. Pisk æggehviderne stive.
 2. Vend sukker og de hakkede mandler i.
 3. Hæld blandingen op i en smurt springform med en diameter på ca. 22 cm.
 4. Bag den ved 170 grader i ca. 40 minutter.
 5. Tages ud af springformen og stilles til afkøling.
Daim-is
 1. Æggeblommerne piskes sammen med sukker og vanillesukker.
 2. Pisk fløden indtil den er stiv.
 3. Hak daim i mindre stykker.
 4. Vend de tre ting sammen, gem lidt daim til drys.
 5. Kom mandelbunden tilbage i springformen og hæld fløde-blandingen ovenpå.
 6. Sættes i fryseren i mindst et par timer.