Løgsuppe

Løgsuppe

Efter en håndfuld dage med god mad fra fryseren var det på tide at lave noget fra bunden igen. Denne gang skulle den altså stå på løgsuppe, ikke mindst fordi vores højbede bugner af kæmpe løg.

Må indrømme at jeg ikke har lavet en god løgsuppe før, sidste gang havde nær sat en stopper for samtlige fremtidige forsøg. Men tiden læger som sagt alle sår og jeg er glad for den fik en chance mere, fordi denne opskrift holder 100% og ryger derfor på bloggen 🙂 Næste gang tror jeg vi prøver at spise brødet ved siden af i stedet for at komme det i suppen, jeg er nok mere til brød ved siden af suppen i stedet for den opblødte slags. Men det er jo en smagssag.

Passer til 2 personer.

  • 6 store løg
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 liter hønsebouillon
  • 1 laurbærblad
  • 2 spsk smør
  • 40 g revet parmesan
  • Et par skiver lyst brød
  • Salt / peber

  1. Skær alle løg i halve og derefter tynde skiver.
  2. Steg den ved middel varme i smør indtil de er karameliseret. Rør i gryden tit da de ikke må brænde på, det skal i stedet blive til en jævn lys-brun løg masse.
  3. Tilsæt hvidvinseddiken og lad den fordampe.
  4. Hæld bouillonen i og krydr med peber, vent med salt da en bouillon i sig selv kan være meget salt.
  5. Kom laurbærbladet i suppen og lad det simre i en halv times tid.
    Efter nogle minutter kan man smage den til med salt.
  6. Rist brødet.
  7. Tag laurbærbladet op, hæld suppen i to terriner, kom brødet ovenpå og den revne parmesan på brødet.
  8. Grill terrinerne i ovnen indtil osten er blevet gylden.