Frikadeller med cornflakes

Siden min kammerat Svante lavede de her frikadeller til mig vidste jeg at de skulle på bloggen, cornflakes i frikadeller virker lidt underligt men det giver dem en lækker lidt sødlig smag, og hvis man steger dem helt rigtigt får de en utrolig god karamelliseret stegeflade. Det gør dem til vinder-frikadeller (hvis sådan noget findes) i min bog!

Svante fandt ud af at man får de bedste deller hvis man blander cornflakes i farsen lige inden de steges og det har jeg holdt mig til 🙂

 • 700 g hakket svinekød
 • 2 finthakkede løg
 • 1 dl mælk
 • 1 æg
 • Ca. 3 spsk mel
 • 4 dl. cornflakes
 • Salt / peber

 1. Bland svinekød, løg, mælk, æg og salt/peber godt sammen.
 2. Bland mel i lidt efter lidt indtil farsen er fast.
 3. Stil farsen i køleskabet indtil den skal bruges.
 4. Lige inden man skal til at lave frikadellerne røres conflakes i farsen.
 5. Form frikadellerne og steg dem i en klat smør ved middel-svag varme. Tricket er at stegefladerne skal karamellisere uden at blive for mørke, og de må selvfølgelig heller ikke blive stegt helt tørre og dræbt (som Bo Bech ville sige).