Roastbeef med smørstegte kartofler i ovn

Så kom der igen husmandskost på bordet, nemlig en perfekt tilberedt roastbeef. Og når man laver rigeligt som vi gjorde, så er der også en god rest til dagen efter samt pålæg 🙂

Jeg vil råde dig til at bruge et stegetermometer ved denne ret, det kan være meget svært at give den lige præcis nok varme uden at have styr på kernetemperaturen.

Kartoflerne blev også rigtig gode, de blev stegt i det smør som roastbeefen blev brunet i. Ummmm, det bliver de hvertfald ikke dårlige af.

  • 1 roastbeef, ca. 1 kg.
  • 30 g smør
  • 500 g kartofler
  • Timian
  • Salt / peber

  1. Varm en tykbundet gryde godt op og kom smør i.
  2. Gnid roastbeefen ind i salt og peber og brun den på alle sider i gryden.
  3. Sæt den i en 120 grader varm ovn i et ildfast fad.
  4. Kartoflerne skrælles på forhånd og skæres i skiver på ca. 1 cm.
    Efter du har taget roastbeefen op af gryden kommes de i. Krydr med timian og rør godt rundt i gryden, hæld derefter det hele i et ildfast fad.
    Kom dem i ovnen samme tid som roastbeefen.
  5. Når roastbeefen når en kernetemperatur på 55 grader (så er den stadig godt rød) tages den ud af ovnen. Lad den hvile tildækket i 20 minutter.
  6. Skru ovnen op på 200 grader varmluft i de 20 minutter den hviler.
  7. Skær roastbeefen ud i skiver og server sammen med de sprøde smør kartofler 🙂