Boller med ølandshvedemel og hirseflager

Jeg har haft travlt med mange ting den sidste uge og har ikke haft tid til Adder Badder, men den næste uges tid kan jeg godt love der kommer nogle spændende ting på 🙂

Vi havde ikke flere boller i fryseren (hver lørdag og søndag står den altid på morgenboller) og jeg havde lyst til at lave noget nyt ud af mit nyindkøbte ølandshvedemel. Denne er baseret på en gammel hirse-bolle opskrift jeg havde liggende, det gav nogle gode lidt rustikke boller der passer godt til spegepølse og ost. De er faktisk så gode så vi serverer dem til den kommende barnedåb 🙂

Giver ca. 12 boller.

  • 3 dl lun mælk
  • 1 dl lun vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. sukker
  • 2 tsk. salt
  • 25 g gær
  • 100 g hirseflager
  • 450 g ølandshvedemel

  1. Bland mælk, vand, olivenolie, sukker, salt og gær i en skål og rør det hele sammen.
  2. Rør hirseflagerne i.
  3. Ælt melet i og arbejd dejen godt igennem.
  4. Kom dejen i skålen, dæk den til og sæt til hævning i et par timer.
  5. Form 12 boller på en bageplade, dæk dem til og lad dem hæve i en halv time.
  6. Bages i ovnen ved 200 grader i ca 20 minutter.
  7. Spises sammen med godt pålæg, smid resten i fryseren og tø dem op efter behov 🙂