Mørksej med safransauce og kartoffelkage

Kanon mad, knap så godt billede. Jeg tror det er på tide jeg begynder at spare sammen til et godt kamera… Og nu ved jeg hvad du tænker, er safran ikke dyrt? Jo lidt, men siden fedtskatten kom så tror jeg nu smør er det dyreste kryderi man kan få.

Det kan godt være billedet snyder, men vores mad var der bestemt ikke noget i vejen med. Safransauce og fisk har jeg haft lyst til at lave rigtig længe, men havde så mange andre ting der også skulle laves. Jeg kan slet ikke få nok af mørksej, den smager simpelthen så godt og smelter i munden når den bliver lavet rigtigt. Kartoffelkagen passede rigtig godt til men kan nemt laves for sig selv, det er stort set en god kartoffelmos med æg og krydderurter.

Passer til 2 personer.

Mørksej med safransauce

  • 350 g mørksej filet
  • Saft fra 1/2 citron
  • 2 skalotteløg
  • 2 dl fiskebouillon
  • 2 dl creme fraiche 18%
  • 1 knivspids safran
  • 1 klat smør, ca 15 gram
  • Salt / Peber

  1. Læg fisken i en dyb tallerken, krydr med salt/peber, hæld citronsaften over og lad den stå et par minutter.
  2. Hak skalotteløgene fint og steg dem blanke i smør i panden.
  3. Tilsæt fiskebouillon, lad det koge op og kom fisken i sammen med citronsaften.
  4. Lad fisken simre i ca. 5 minutter, læg den derefter i et ildfast fad og dæk den helt til med staniol. Kom den i en 175 grader varm ovn. Her skal den stå indtil den har fået lige præcis nok, det skal man selv vurdere hvornår det er.
  5. I panden tilsættes creme fraiche og safran og koges op. Lad det simre til fisken er færdig.
    Husk at smage til inden den serveres sammen med fisken.
Kartoffelkage
  • 500 g kartofler
  • 1 lille hakket løg
  • 1 hakket peberfrugt
  • 4 æg
  • Friskhakket rosmarin og basilikum (eller andre krydderurter)
  • 1 klat smør, ca 15 gram
  • Salt / peber

  1. Kog kartoflerne.
  2. Steg løg og peberfrugt i smør, løgene skal blive klare.
  3. Kom de kogte kartofler, løg, peberfrugt, kyderurter, salt/peber i gryden og mos det hele godt sammen.
  4. Smag til og tilsæt derefter æg, rør godt rundt.
  5. Kom kartoffelmosen i et ildfast fad og kom den i ovnen ved 175 grader. Skal blive let gylden på overfladen.
  6. Velbekomme 🙂