Tomatsuppe med peberrodssalat og bacon

Så kom den næsekolde tid,
hvor alle folk med underbid
i smug går rundt og blæser
varm luft på kolde næser.

Det er vist blevet tid til suppe nu nattekulden er kommet. Der er næsten ikke noget bedre end en varm gang suppe til at varme sig på, og så vil den gode creme fraiche og bacon hjælpe en til at få det meget vigtige beskyttende fedtlag 🙂

Peberrodssalat og cayennepeber gør at man kan få varmen på mere end 1 måde, men det er nu dejligt at kunne svede lidt når det er så koldt udenfor. Som tilbehør fik vi hvidløgsbrød, umm 🙂 Hvis man køber en tomatsuppe kan den også friskes op med lidt peberrossalat, det giver den lige et ekstra pift.
Suppehorn syntes jeg ikke skal koges i suppen men i en gryde for sig, de suger nemlig en masse væske til sig og så får man let en alt for tyk suppe.

Passer til 2, og så er der måske en rest til overs.

  • 2 hakkede løg
  • 2 fed hakkede hvidløg
  • 2 dåser gode tomater (vi bruger de økologiske fra Rema 1000)
  • 100 g tomatpure
  • 1 spsk peberrodssalat
  • 1/2 l grønsagsbouillon
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 tsk cayennepeber
  • Salt / Peber
  • 100 g suppehorn
  • Creme fraiche
  • Ca. 3 skiver bacon pr. mand.
  • 1 klat smør

  1. Svits løg og hvidløg i smør i en gryde.
  2. Tilsæt dåse tomater, tomatpure, peberrodssalat, bouillon, basilikum, cayennepeber og salt/peber.
  3. Lad det simre i ca. tre hvarter, husk at smage suppen til.
  4. Blend til sidst suppen med en stavblender.
  5. Tilsæt de forkogte suppehorn og lad dem blive varmet igennem.
  6. Drys stegte baconstykker på toppen sammen med en klat creme fraiche og spis et godt brød til. Så bliver det en dejlig varm aften 🙂