Rugbrød med solsikkekerner, hørfrø og stout

Jeg er altid på jagt efter en god opskrift på rugbrød og har fundet endnu en. Hvis man er til et lyst rugbrød så bør man prøve denne opskrift, og så holder den sig dejlig saftig i en uges tid. Opskriften på en rigtig nem surdej er her.
Hvis man er til et lidt mørkere brød så bør man prøve denne opskrift.

Og bare rolig, brødet smager ikke af øl 🙂

  • 350 g rugmel
  • 100 g hvedemel
  • 100 g solsikkekerner
  • 300 g knækkede rugkerner
  • 100 g hørfrø
  • 33 cl. stout øl
  • Ca. 3 dl vand
  • 200 g surdej
  • Evt. 15 g brændt maltmel
  • 2 spsk salt

  1. Bland alle ingredienser i en skål, hold ca. 1 dl vand tilbage og tilsæt efter behov det der mangler. Alt afhængig af det mel man bruger kan det suge mere eller mindre end hvad jeg har skrevet.
    Dejen skal være klistret og tyk, næsten som havregrød.
  2. Hæld dejen i en rugbrødsform smurt med sesamolie eller lignende.
  3. Lad dejen hæve tildækket i et døgn.
  4. Inden den bages skal formen bankes et par gange i bordet så dejen lægger sig igen.
  5. Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 2 timer.