Chiliburger med tomatsalsa, bacon og smørstegte champignon

Så kan man vist roligt sige det blev weekend 🙂 Jeg havde ikke lyst til at lave en almindelig burger, nu skulle der sgu ske noget nyt! Så hvorfor ikke lave en herre-burger med masser af god (stærk) smag i? Og så selvfølgelig uden alle de der knasende grøntsager, puha da.

Det gav lidt sved på panden at spise burgeren, men hold da op hvor var det godt. Især nu vinterkulden er ved at snige sig ind.

 

Bøf
  • 300 g hakket oksekød
  • 1 tsk fransk sennep
  • 2 tsk worcestershire sauce
  • 1/2 æg
  • 1/4 bolle blendet til rasp
  • Salt / Peber
Stærk salsa
  • 200 g hakkede tomater
  • 1 hakket løg
  • 2 tsk tabasco sauce
  • 1 tsk basilikum
  • Salt / peber
Champignons
  • 200 g champignons skåret i skiver
  • 2 spsk æbleeddike
  • Salt / peber
  • Olivenolie
Resten
  • 2 ciabatta boller
  • 150 g bacon
  • Ketchup

Bøf

  1. Bland kød sammen med alle ingredienser og stil på køl i en times tid.
  2. Form 2 bøffer og steg dem i smør eller olie.
Stærk salsa
  1. Alle ingredienser skal i en gryde og simre indtil næsten alt væden er kogt fra. Husk at smage til.
    Husk salsaen skal på en burgerbolle og må derfor ikke være alt for fugtigt.
Champignons
  1. De skiveskårede champignons steges ved lav varme  i olivenolie, æbleeddike og salt / peber.
  2. Når væden er kogt fra tages de af varmen.
Resten
  1. Flæk og varm bollerne.
  2. Steg bacon sprødt.
  3. Find ketchup frem.
Burgeren samles. Og husk nu, tomatsalsa og bacon er de eneste grøntsager der bør være i denne burger 🙂