Kartoffelpandekage med gulerødder

Rå gulerødder giver denne pandekage lidt lækker sprødhed, umm 🙂 Dette er ikke en fedtfattig opskrift, men så kan man jo spise en masse salat til som opvejer den høje fedtprocent.

Når pandekagen skal vendes kan man bruge en stor tallerken som man lægger ovenpå og derefter vender panden på hovedet. Så kan man lade den glide af tallerkenen og stege den på den anden side. Min gik selvfølgelig i stykker på mindten 🙁 Men det gik nu ikke ud over smagen.

Næste gang sætter jeg panden ind i ovnen, så slipper man for alt det vende-bøvl.

  • 400 g kogte kartofler
  • 100 g gulerødder
  • 2 æg
  • En dusk persille
  • Purløg
  • 2 store klatter smør
  • Salt / Peber

  1. Riv de kogte kartofler og gulerødderne, bland det sammen med æg, persille, purløg og salt/peber.
  2. Steg massen i en god klat smør på panden ved svag varme.
    Der skal bruges rigeligt smør, hvis der bruges for lidt brænder det så let på.
  3. Lad den stege en 3-4 minutter til den er let brun, vend den og steg den i endnu en klat smør.
  4. Velbekomme.