Roastbeef med sød barbeque rub

Jeg fik lyst til at krydre roastbeefen med noget andet end hvad vi plejer. Så jeg fandt en opskrift fra Jamie Oliver på noget spændende barbeque rub, fandt ud af vi kun havde halvdelen af ingredienserne og improviserede i stedet en ny. Og jeg må sige den blev god, jeg tror rent faktisk ikke grill sæsonen er slut for os endnu 🙂

Roastbeefen blev stegt helt perfekt og der var heldigvis nok til mange madpakker 🙂

Hvis man ikke er til en sødlig tomat barbeque rub kan man erstatte det med en tsk. olie eller to. Og lidt chili ville heller ikke være en dårlig ide hvis man er til sådan noget.

Sød barbeque rub

  • 1 tsk tomatpure
  • 2 fed hakkede hvidløg
  • Revet skal fra 1 citron
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk timian
  • 1 spsk rørsukker
  • Salt / peber

  1. Bland alle ingredienser godt sammen.
Roastbeef
  • 1 roastbeef, ca. 1 kg.
  • 15 g smør
  • Et par spsk olivenolie

  1. Varm en stor gryde op og tilsæt smør og olie.
  2. Brun roastbeefen på alle sider og stil den til afkøling.
  3. Når den er kølig nok til at håndtere gnides den ind i barbeque rub´en.
  4. Sæt den i en 120 grader varm ovn i et ildfast fad.
  5. Når roastbeefen når en kernetemperatur på 55 grader (så er den rød) tages den ud af ovnen. Lad den hvile tildækket i 20 minutter og skær den derefter ud.