Glaseret hamburgerryg og flødekartofler med tomat

Glaseret hamburgerryg og flødekartofler med tomat – 4 personer


  • 1 hamburgerryg på ca. 1 kg.
  • 4 spk. sennep
  • 4 spk. brun farin
  • 100 g bacon
  • 200 g hakkede løg
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 5 dl piskefløde
  • 800 g. kartofler
  • Salt/peber

Glaseret hamburgerryg

Kom hamburgerryggen i en gryde med kogende vand og under låg i 30-45 minutter til centrumtemperaturen er 60 grader. Tag gryden fra varmen og lad hamburgerryggen stå 20 minutter i kogevandet.

Tag kødet op og fjern evt. hinde eller net.

Dup hamburgerryg tør, smør den med sennep og rul den i den brune farin. Sæt den i et fad og giv den ca. 10 minutter i  en 225 grader varm ovn indtil den er gylden og sprød.

Flødekartofler med tomat

Kartofler skrælles og skæres i skiver.

Baconen skæres i små stykker og steges på panden. Tag bacon op og steg løg og hvidløg i fedtet.

De flåede tomater, baconen og løg samt fløden blandes i en skål og sammen og hældes ud over kartoffelskiverne.

Stilles i ovnen i ca. 45-60 minutter ved 180 grader. Hvis du laver kartoflerne samme tid som hamburgerrygen der skal have 225, så skru ovnen op de sidste 10 minutter så den kan få hvad den skal have. Men pas på det ikke brænder på.