Flæskesteg

Hvis man tror det er svært at lave en perfekt flæskesteg så kan man godt tro om igen. Da jeg lavede denne steg blev sværen dejlig sprød og den var utrolig saftig indeni, og så var der også fantastisk pålæg til en uges tid 🙂

Brug et stegetermomenter, så er du absolut sikker på den har fået lige præcis nok. Denne steg blev taget ud da kernetemperaturen var 68 grader. I min ovn fik stegen 40 minutter i alt, men det kan variere meget alt afhængig af ovnen og størrelse på stegen.

Hvis man har nået den korrekte kernetemperatur og sværen ikke er blevet sprød, så tag stegen ud af ovnen og tænd for grillen. Når den er varmet helt op kan man sætte stegen ind igen. Husk at holde øje med den, det går rigtig hurtigt når grillen er varm!

 • 1 1/2 kg flæskesteg fra kamstykket
 • Salt / Peber

 1. Rids sværen, lad være at skære helt ned til kødet.
 2. Læg stegen på hovedet i et fad og hæld vand ved indtil sværen lige er dækket.
 3. Sæt den i en 200 grader varm ovn og giv den 20 minutter.
 4. Tag stegen ud af ovnen, vend den om og gnid sværen ind i salt og peber.
  Lad vandet blive i fadet.
 5. Sæt stegen tilbage i ovnen og lad den stå indtil den er færdig.
  De sidste 5 minutter kan man tænde for grillen for at give sværen lidt ekstra.
 6. Tag den ud og lad stegen hvile tildækket i 15 minutter på en tallerken eller spækbræt.