Vi skal ikke have suppe hver dag nu det er blevet koldt, men et par gange i ugen er nu dejligt. Det giver varmen på sådan en rar måde 🙂
Hvis man har en rest løgsuppe i fryseren kan man med fordel bruge det i stedet for de almindelige stegte løg i denne opskrift, det smager altså fantastisk 🙂
Til 2 personer.
- 500 g kartofler
- 4 hakkede løg
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 porre skåret i skiver
- 1 l. hønsebouillon
- 100 g stegt bacon
- 1 tsk timian
- 1 dl 18% fløde (eller den røde på 38% hvis man vil, det gør ikke suppen dårligere)
- 1 god klat smør
- Salt / peber
- Skær kartoflerne i tern og steg dem møre i smør ved svag varme sammen med løgene.
- Når de er færdige tilsættes hvidvinseddike som skal fordampe.
- Tilsæt derefter bouillon, timian og peber og lad det koge op.
Vent lidt med saltet da bouillonen godt kan være ret salt i sig selv. - Blend med en stavblender og smag suppen til.
- Lad suppen simre i et kvarters tid og tilsæt derefter fløden.
- 1 minut før suppen tages af varmen tilsættes skiveskåret porre, den skal have bid når man serverer suppen og må ikke koges blød.
- Skær den stegte bacon i små stykker og drys ovenpå de anrettede tallerkener.
Spis evt. brød til, men det er ikke absolut nødvendigt.
Skriv et svar