Slagterens leverpostej

Jeg har i lang tid prøvet at lave leverpostej, men resultatet har aldrig været tilfredsstillende. Men for et par uger siden var jeg så heldig at snakke med en slagter som gav mig en opskrift der virker hver gang. Hvor heldig har man lov at være? Jeg fik også et par andre fif fra ham som jeg skal have afprøvet i den nærmeste fremtid…

Hvis man er en smule fedt forskrækket så skal man ikke prøve at lave denne leverpostej selv, man skal “kun” gøre det på gund af smagen. Den er nemlig helt perfekt! Vent med at komme salt og peber i indtil du har blandet lever og spæk sammen, så ved du hvor meget du har brug for.

Jeg lavede postej af 1 kg. lever og 1 kg. spæk og fik fyldt 5 forme på ca. 5 dl. hver.

  • Lige dele lever og spæk.
  • 50 g løg pr 1 kilo postej
  • 15 g salt pr 1 kilo postej
  • 4 g peber pr 1 kilo postej
  • 10 g sukker pr 1 kilo postej

  1. Kør lever igennem kødhakkemaskinen, 1 eller 2 gange alt efter hvor grov man vil have den.
    Jeg kørte den igennem 2 gange.
  2. Skær spæk i mindre stykker og kog det i 45 minutter.
  3. Kør spæk igennem kødhakkeren og bland det godt sammen med leveren.
  4. Postejen skal være så tynd så den kan hældes i formene, hvis den ikke er flydende nok tilsættes lidt af spæk kogevandet.
  5. Vej massen, regn ud hvor meget der skal tilsættes af løg, salt, peber og sukker og tilsæt dem.
    Kør evt. løgene igennem kødhakkeren, så slipper du for at hakke dem.
  6. Hæld postejen op i forme og bag dem i ca. 70 minutter ved 170 grader i et 2cm vandbad.
  7. Tag dem ud af ovnen og lad dem hvile i en halv times tid, spis ovenpå et godt stykke rugbrød eller franskbrød sammen med lidt bacon og stegte champignons.