Blåbærmuffins med rigeligt marcipan og bær

For et stykke tid siden faldt jeg over en opskrift på Anne au Chocolat på nogle hindbærkager, og de så så lækre ud så jeg simpelthen var nødt til at sætte konen til at lave dem. Anne´s blog er for resten fantastisk 🙂 Den gode mængde marcipan og bær gør disse muffins til noget ganske specielt, umm.

Opskriften har vi ændret en lille smule, der blev f.eks. lige tilføjet lidt vanille og så blev hindbær erstattet med blåbær. Og så blev opskriften lidt større fordi så passer det med at man skal bruge en HEL pakke smør 🙂 Det største problem vi havde var hvor lang tid de skulle have i ovnen, måske er vores og hendes ovn bare forskellige.

Vi fik 8 ret så store kager ud af denne opskrift, man vil også kunne dele den ud i 12 i stedet.

  • 250 g marcipan
  • 200 g sukker
  • 250 g stuetempereret smør
  • 4 æg
  • 150 g mel
  • Korn fra 1 stang vanille
  • 250 g bær

  1. Pisk marcipan og sukker godt sammen.
  2. Tilsæt derefter smør lidt af gangen, bliv ved med at piske.
  3. Pisk til sidst æg, mel og vanillekorn i.
  4. Vend til sidst alle bær forsigtigt i og hæld dejen i 8 smurte forme.
    Vi brugte nogle slip-let ramekiner som passede perfekt i størrelsen.
  5. Bages ved 180 i 45 minutter indtil de er brune og forholdsvis faste.
    Stik evt. i dem med en gaffel, hvis dejen i midten er virker ubagt skal de have lidt mere.