Rødvinsbraiserede svinekæber

Er svinekæber det bedste kød på en gris? Måske, det er hvertfald i hård konkurrence med en god mørbrad og kotelet. Ja, så godt er det!

Det er et stykke kød som man bør prøve mindst 1 gang, også selv om det nok er det dårligste navn nogensinde. Hvis man i stedet kaldte det en mørbrad-kind, så ville man sikkert kunne få flere til at spise det 🙂

Vi fik en grov kartoffelmos til, grøntsagerne tænkte vi os til. Det skal der også være plads til engang imellem.

Til 2 personer

  • 6 afpudsede svinekæber
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 1 porre
  • 1/2 l grøntsagsbouillon
  • 1/2 flaske rødvin
  • 1 laurbærblad
  • Salt / Peber
  • 1 klat smør

  1. Svinekæberne brunes i smør i en gryde. Læg dem derefter til side.
  2. Hak løg, hvidløg, gulerødder og porre og steg dem ved svag varme indtil løgene er klare.
  3. Tilsæt bouillon, rødvin, laurbærblad, salt/peber og svinekæberne og bring gryden i kog.
  4. Lad det hele simre under låg i et par timer.
  5. Tag svinekæberne op, si de gennemkogte grøntsager fra og kog saucen ind til den har en passende tyk konsistens.
  6. Til sidst kan svinekæberne varmes i saucen inden servering.