Er svinekæber det bedste kød på en gris? Måske, det er hvertfald i hård konkurrence med en god mørbrad og kotelet. Ja, så godt er det!
Det er et stykke kød som man bør prøve mindst 1 gang, også selv om det nok er det dårligste navn nogensinde. Hvis man i stedet kaldte det en mørbrad-kind, så ville man sikkert kunne få flere til at spise det 🙂
Vi fik en grov kartoffelmos til, grøntsagerne tænkte vi os til. Det skal der også være plads til engang imellem.
Til 2 personer
- 6 afpudsede svinekæber
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 1 porre
- 1/2 l grøntsagsbouillon
- 1/2 flaske rødvin
- 1 laurbærblad
- Salt / Peber
- 1 klat smør
- Svinekæberne brunes i smør i en gryde. Læg dem derefter til side.
- Hak løg, hvidløg, gulerødder og porre og steg dem ved svag varme indtil løgene er klare.
- Tilsæt bouillon, rødvin, laurbærblad, salt/peber og svinekæberne og bring gryden i kog.
- Lad det hele simre under låg i et par timer.
- Tag svinekæberne op, si de gennemkogte grøntsager fra og kog saucen ind til den har en passende tyk konsistens.
- Til sidst kan svinekæberne varmes i saucen inden servering.
Søndag stod den også på Braiserrede svinekæber hos mig. Jeg Braisserede den i Scwarzbier (eneste væske) med løg, hvidløg, gulerødder, porrer og lidt tomat, – det kan VARMT anbefales at prøve, til dato den bedste sauce jeg har frembragt.
Det lyder også lækkert! Tror jeg vil prøve de ting næste gang jeg laver simremad, takker 🙂