Svinemørbrad i flødesauce med bacon og æbler

Dette var hovedretten i en 3 retters menu bestående af krabbeklør til forret, denne ret og så risalamande til dessert. Kulturer og traditioner mødes og hvem ved, om 5 år kan det være alle spiser krabbeklør og risalamande 🙂

Passer til 6 personer og så burde der være rester til dagen efter.

  • 2 stk svinemørbrad
  • 150 g bacon
  • 2 store løg
  • 1 glas hvidvin
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1/2 l piskefløde
  • 2 æbler
  • 1 tsk tørret timian
  • Smør og olivenolie
  • Salt / peber

  1. Skær bacon i mindre stykker og steg dem i en stor gryde til de er sprøde.
  2. Tag bacon op af gryden, hak løgene fint og steg dem i fedtet ved svag varme indtil de er klare.
  3. Tilsæt hvidvinen og lad det koge i 5 minutter.
  4. Kom den stegte bacon i gryden igen, tilsæt bouillon, fløde, timian og peber og lad det koge i ca. 1/2 times tid.
    Lad være med at komme salt i inden det har kogt op, bacon og bouillon kan nogle gange bringe salt nok til retten.
  5. Til sidst jævnes flødesaucen med en almindelig meljævning eller evt. maizena. Saucen skal ikke være tyk, men må heller ikke være pjaske tynd.
  6. Svinemørbrad skæres i skiver og brunes på en pande ved høj varme i smør og olivenolie.
  7. Læg mørbradstykkerne i et ildfast fad og hæld saucen over.
  8. Snit æblerne i ca. 1x1cm tern og drys dem over fadet.
  9. Herligheden skal have ca. 40 minutter i ovnen ved 180 grader, lige indtil flot gyldenbrun på toppen.
  10. Som tilbehør passer ris og en gulerod/tomat/agurk/majs salat og lidt brød perfekt til.