Bastogne kiks

Her er en god opskrift på bastogne kiks, eller småkager om man vil. Det startede som en pebernød opskrift fra min tante Pia, den er blevet rettet til lidt efter lidt og smager nu som de dejlige bastogne kiks.

Når kagerne bages skal man holde rigtig godt øje med dem, de må ikke få for meget og blive brune i kanterne. Hellere lidt for lidt end lidt for meget, fordi hvis disse kager brænder bare lidt på så smager de slet ikke godt.

  • 225 g mel
  • 125 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 2 spsk mørk sirup
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk natron
  • 1/2 æg

  1. Mel og smør smuldres sammen.
  2. Tilsæt derefter sukker, sirup, kanel og natron og bland det hele godt sammen.
  3. Til sidst samler man det hele med det halve æg og ælter dejen sammen.
  4. Stil dejen i køleskabet i en times tid.
  5. Form kagerne som du har lyst til og bag dem ved 200 grader indtil de er gyldne. Disse kager fik ca. 10 minutter.