Hjemmelavet pasta og ravioli med spinat

Jeg var så heldig at få en pastamaskine i julegave og den har kørt næsten lige siden den blev pakket ud 🙂

Man kan komme stort set hvad som helst af fyld i en ravioli, det er lidt fesen at sige at det kun er fantasien der sætter grænser, men det passer. I stedet for denne opskrift med spinat kan man f.eks. bruge krydret hakket svinekød, lav kuglerne i teske størrelse så de kun skal koge i 3-4 minutter.

Ang. pasta så findes der både opskrifter der bruger hele æg og denne der kun bruger æggeblommerne. Jeg er mest til den sidste da jeg syntes den smager af lidt mere og får en flot farve.

Man bør for resten ikke få sig en pastamaskine for at spare penge, man skal få sig en fordi det er sjovt og hyggeligt 🙂

Pastadej – 1 portion

  • 200 g type 00 hvedemel
  • Ca. 6-8 æggeblommer
  • 1 tsk. salt

  1. Hvedemel og salt blandes sammen.
  2. Ælt æggeblommerne i melet.
    Det tager ca. 10 minutter og dejen bør blive fast og fugtig uden at hænge ved bordet.
  3. Pak dejen ind i film og sæt den i køleskabet i en times tid eller to.
    Den kan også stå der i et døgn uden der sker noget ved det.
  4. Rul pastaen ud på pastamaskinen indtil den har en passende tykkelse.

Ravioli med spinat

  • 100 g ricotta ost
  • 50 g revet pecorino ost
  • 200 g frost spinat (giver 100 g spinat når alt væden er presset ud)
  • 1 æggeblomme
  • Salt / peber
  • 1 potion pastadej

  1. Den frosne spinat tøs op og alt væden presses ud.
  2. Bland ricotta, revet pecorino og spinat i en skål og smag til med salt/peber.
  3. Lad fyldet køle ned ellers er den svær at arbejde med.
  4. Læg en pastaplade på et meldækket bord, fordel fyldet ovenpå i ca. 1 spsk størrelses portioner.
  5. Pensl med æggeblomme omkring fyldet.
  6. Læg en pastaplade tæt ovenpå og sørg for der ikke er luft i selve raviolierne.
  7. Tryk raviolierne ud med et glas og læg dem på en meldækket tallerken (ellers kan de hænge fast).Pas også  på ikke at lægge dem for tæt.
  8. Koges i saltet vand i ca. 4 minutter.
  9. Spises som de er, gerne med lidt revet parmesan og et skvæt olivenolie.