Rispilaf med ovnbagte rodfrugter

Rispilaf kan varieres i det uendelige. Man kan komme de krydderier i man har lyst til, samt f.eks. små gulerødder, ærter ol.

Ovnbagte rodfrugter laver vi rigtig tit, det er nemt og så smager det bare godt. Du kan bruge gulerødder, pastinakker, rødbeder, porrer osv. Skær det hele i skiver og stænger, hæld et lille skvæt olivenolie over og lidt salt og bag det hele i ovnen ved 180 grader i en times tid. Vi plejer at lægge dem i 1 lag, så bliver de lige brune. Og nu vi snakker om brune, de må faktisk gerne være lidt på den mørkebrune side uden at blive helt brændt, så smager det nemlig godt 🙂

Rispilaf til 2 personer

  • 2 dl ris
  • 4 dl hønsebouillon
  • 1 stort hakket løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. karry
  • 1 spsk. smør
  • Salt

  1. Kom ris, bouillon, det hakkede løg, de hele fed hvidløg og karry i en gryde og kog indtil risene er færdige.
  2. Lad risen hvile i gryden i ca. 10 minutter med låg på.
  3. Fisk de to hvidløg op og rør smør i.
  4. Server med det samme, evt. til ovnbagte rodfrugter og stegt kyllingebryst.