Klassisk hønsebouillon

Jeg havde til min store overraskelse ikke lagt en opskrift ind på hønsebouillon, det er da vist en fejl 🙂

  • 1 kylling på ca. 1,5 kg.
  • Ca. 1,5 kg suppeurter, f.eks. gulerødder, løg, porrer, knoldselleri, persillerod osv.
  • Suppevisk af persille, timian, selleritop, et par laurbærblade og hvad man nu ellers har af spændende krydderier.
  • 20 hele peberkorn
  • Salt

  1. Kom alle ingredienser i en suppegryde og hæld vand i indtil kyllingen er dækket og skru op for varmen.
  2. Skum suppen fri for for urenheder efter behov.
  3. Tag kyllingen op efter den har kogt i 35 minutter, lidt længere hvis den er større, og lad den hvile i 10 minutter.
  4. Skær alt kødet af og kom skroget tilbage i gryden.
  5. Lad bouillonen simre i et par timer eller tre, husk at røre i gryden ellers kan det brænde på.
  6. Si alle ingredienser fra og kog bouillonen ind indtil den smager af noget.
    Det er svært at sige hvor meget den skal koge ind, men hvis min suppegryde er fyldt til 7 liter mærket når den hele kylling og grønstager er i, så ender jeg med ca. 1 liter bouillon.