Svampesuppe med kylling

Ummm hvor smagte det godt. Nu når hvor det er blevet januar og man skal have varmen, så er der nu ikke noget som en god suppe.

Kyllingen var fra den anden dag hvor jeg lavede hønsebouillon og det gav suppen noget lækkert fylde.

  • 2 hakkede løg
  • 2 fed hakkede hvidløg
  • 400 g blandede svampe, f.eks. champignons, østershatte, karl johan osv.
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1/2 l  hønsebouillon
  • 1 tsk timian
  • 150 g tilberedt kylling i mundrette bidder.
  • Salt / peber
  • Olivenolie

  1. Steg løg og hvidløg ved svag varme i olivenolie på en pande indtil de er klare.
  2. Tilsæt alle svampene og lad det stege indtil alt væden er kogt fra.
    Du får det bedste resultat hvis alt væden er kogt fra og løg/svampe begynder at brune og karamellisere en lille smule , det giver suppen lidt kant.
  3. Tilsæt æbleeddike og lad det koge væk under omrøring.
  4. Derefter hældes hele herligheden i en gryde sammen med hønsebouillonen og smages til med krydderierne.
  5. Blend suppen indtil den har en passende konsistens.
  6. Tilsæt til sidst kyllingestykkerne og lad dem koge med i et par minutter.
  7. Server med ristet brød.