Flad kylling med grøntsager i ovnen

Jeg var så heldig at få den fremragende “Paul Food” af Paul Cunningham i julegave af min bror og har nu læst den igennem fra enden til anden. Der er godt nok mange spændende ting i den som skal prøves af det næste stykke tid.

Denne kylling er inspireret af opskrift 062 som “bare” er en kylling i ovnen med friske grøntsager. Nogle gange behøver det ikke være så kompliceret, mad der er simpel at lave kan også være fantastisk 🙂

I steget for at stege kyllingen hel har jeg klippet den op og bredt den ud i fadet. Men i stedet for at klippe den op i ryggen har jeg gjort det på bryst-siden. Dette gør at kyllingen bliver jævnt stegt i stedet for at bryst-delen skal have længere end resten egentlig burde.

Man kan få en absolut fantastik sovs af den dejlige kyllingesky der er tilbage, men det blev det ikke lige til i denne omgang. Og for resten, Paul Cunningham anbefaler at man spiser en god agurkesalat til og det gode tip kan jeg da lige give videre.

 • 1 kylling på ca. kg. 1,5
 • Hakkede krydderurter. Denne gang brugte jeg udelukket frisk persille og basilikum.
 • Grønstager skåret i grove skiver. Jeg havde pastinakker, løg, rødbeder og gulerødder.
 • 1 god klat smør.
 • Salt / peber

 1. Klip kyllingen op i brystet, gnid den med smør og derefter de hakkede krydderurter og salt / peber.
 2. Læg kyllingen i et fad med skindsiden op og sæt den i en 180 grader varm ovn.
  Den skal have ca. 1 timer og et kvarter .
 3. En halv time før kyllingen er færdig vendes alle grøntsager i kyllingeskyen, drys lidt salt over og læg dem i fadet sammen med kyllingen.
 4. Jeg fik faktisk ikke noget til ud over en agurkesalat, jeg behøvede faktisk heller ikke mere end hvad der var i fadet. Velbekomme!