Rundstykker fra Meyers Bageri

Hvis du også er træt af bagerens rundstykker der er fulde af luft, hvorfor så ikke lave dem selv? Endnu engang må jeg anbefale “Meyers Bageri” bogen, der er så utrolig mange gode opskrifter i den.

Disse rundstykker er slet ikke som dem man køber ved bageren, de er både tungere og så smager de meget bedre. Så hvis du forventer et meget let stykke bagværk så bør du ikke lave disse. Opskriften er lidt omfattende, men jeg syntes den er det værd. Og så kan man for resten lave et brød af den samme dej, det er faktisk heller ikke dårligt.

Giver ca. 30 stk.

Fordej

  • 2 1/2 dl vand
  • 25 g gær
  • 500 g hvedemel

Dej

  • 8 dl vand
  • 3 dl surdej, find opskriften her. (Kan udelades, tilsæt i stedet ekstra vand)
  • 300 g durummel
  • Ca. 1,1 kg hvedemel
  • 35 g salt
Div
  • 1 æg
  • Evt. birkes, sesamfrø, solsikkekerner, etc.

  1. Fordej: Opløs gær i vandet og bland melet i.
  2. Ælt fordejen indtil det hele har samlet sig (det bliver en meget kompakt dej).
  3. Læg dejen i en skål, dæk med husholdningsfilm og lad den hæve på køl i 6-12 timer.
  4. Dej: Bland alle ingredienser under Dej  i en røremaskine sammen med fordejen, hold lidt igen med hvedemelet da det godt kan variere hvor meget dejen skal have.
  5. Dejen skal æltes indtil den er smidig, det tager ca. 10 minutter på maskine.
  6. Lad dejen hæve tildækket i en halv times tid.
  7. Form dejen til ca. 30 rundstykker og placer dem på en bageplade med bagepapir.
  8. Pensl med æg og drys evt. birkes, sesam etc. over dem.
  9. Lad dem hæve tildækket i ca. 2 timer, indtil dobbelt størrelse.
  10. Bages ved 200 grader i 20 minutter med et vandbad i bunden af ovnen.