Æble og brombær crumble med marcipan

Vi fik gæster og de skulle selvfølgelig have noget sødt, så min dejlige kone lavede en lækker æble og brombær crumble med masser af marcipan. Det er en dejlig sød og utrolig enkel kage, den bliver sprød på toppen og passer godt til en skefuld fuldfed creme fraiche. Ummm 🙂 Det ville være en skam ikke at komme lidt bær i, det giver kagen et rigtig godt pift.

Opskriften er oprindelig fra Odense Marcipan, men den blev rettet til af Heidi.

  • 4 æbler
  • 150 g brombær eller anden slags bær
  • 110 g mel
  • 75 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 100 g smør
  • 150 g marcipan

  1. Æblerne skrælles og skæres i stykker på 2×2 cm og koges i et par minutter.
  2. Læg æblerne i et smurt tærtefad og bær ovenpå.
  3. Bland mel, sukker, vanillesukker, smør og marcipanen til en smuldredej og fordel den over æblerne.
  4. Bag kagen i ca. 20 minutter ved 200 grader.
  5. Lad den køle lidt af og spis lidt creme fraiche til.