Havrebrød bagt i gryde

At bage et brød i en gryde er spændende og så får man faktisk et rigtig godt brød ud af det. Skorpen bliver dejlig sprød og så syntes jeg også brødet får en bedre krumme, prøv det, hvad er det værste der kan ske? Bare husk at bruge en gryde som rent faktisk kan tåle varmen 🙂

Den anden dag faldt jeg over en opskrift på et rigtig godt havrebrød fra Pop de Provence og fik lyst til at ændre den lidt. Prøv at lave dem begge, det er sjovt så forskellige brød man får ud af stort set de samme ingredienser.

  • 650 g hvedemel
  • 100 g rugmel
  • 100 g hvedekerner
  • 150 g havregryn
  • 2 spsk salt
  • Gær på størrelse med en ært, ikke mere.
  • 6,5 dl vand

  1. Rør salt og gær ud i vandet.
  2. Bland de resterende ingredienser i og rør dejen godt sammen.
  3. Lad dejen hæve tildækket i 12-18 timer ved stuetemperatur.
  4. Varm ovnen op til 250 grader, lad gryden med låg stå ovnen.
  5. Når ovnen har nået temperaturen så lad den stå i et kvarters tid så gryden er blevet varmet helt igennem.
  6. Hæld dejen i gryden, drys evt. lidt groft salt over, læg låg på og sæt gryden ind i ovnen i en halv time ved 250 grader.
  7. Efter 30 minutter tages låget af, skru ned på 230 grader og giv den 15 minutter mere.
  8. Tag brødet ud af gryden og lad det køle af på en rist.