Braiseret svineskank med æbler og tyttebær

Vi fik en god kammerat på besøg og han skulle da have noget lækkert at spise. Svineskank er rigtig lækker simremad og så er det faktisk billigt, men det er jo bare en ekstra lille bonus 🙂 Den blev serveret sammen med kartoffelmos og ovnstegte rodfrugter.

Opskriften er fra Mad og Bolig og jeg har kun rettet nogle småting til.

Passer til 3 personer + en rest til dagen efter.

  • 1 svineskank på ca. 1,3 kg
  • 1 hakket løg
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1 33cl maltøl
  • ½ dl æbleeddike (jeg brugte den fra Meyers madhus)
  • ½ dl honning
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk tørret salvie
  • 1 tsk tørret timian
  • 2 æbler skåret i tern
  • 1 dl tyttebær
  • 50 g smør i tern
  • Olivenolie + lidt ekstra smør
  • Salt / peber

  1. Brun svineskanken i en stor gryde i olivenolie og smør.
  2. Skru ned for varmen, tag skanken op og steg løg og hvidløg ved svag varme indtil de er klare.
  3. Kom skanken tilbage i gryden sammen med øl, æbleeddike, honning, koriander, salvie, timian, æbler, tyttebær og salt/peber.
  4. Læg låg på gryden og lad retten simre i 2 timer.
  5. Tag skanken op af gryde og pak den ind i sølvpapir.
  6. Tag æbler og tyttebær op af saucen, si resten fra og lad saucen koge ind til det halve, det må godt gå lidt stærkt.
  7. Når saucen er kogt ind slukkes der for varmen, rør smørtern i og smag saucen til. Den må endelig ikke koge når smørret er kommet i.
  8. Pak skanken ud og skær det værste fedt fra. Skær den derefter i skiver og server sammen med de kogte æbler, tyttebær og den lækre sauce. Velbekomme!