1 kylling med 1/2 kg løg

Lækker lækker opskrift, den smager af mere end den lyder og man bør absolut prøve at lave en kylling på denne måde. Den er fra den Italienske kogebog “Sølvskeen” som er absolut anbefalelsesværdig.

Det eneste man skal huske er at det er vigtigt man har en stor pande, og at man har et låg. Hvis man ikke har en pande kan en gryde helt sikkert også bruges, bare pas på det ikke brænder på.

  • 1 kylling
  • 300 g hakket løg
  • 200 g perleløg
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1 spsk tørret timian
  • 1 laurbærblad
  • 25 g smør
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt / peber

  1. Kyllingen parteres i 6 lige store stykker.
  2. Steg kylling, løg, perleløg og hvidløg i smør og olivenolie ved svag varme i en stor pande.
  3. Når løgene er blevet klare (efter ca. 5-10 minutter) tilsættes timian, laurbærblad og salt / peber.
  4. Rør godt rundt og læg låg på panden, derefter skal retten simre i ca. 40 minutter indtil kyllingen er mør.
    Løgene må ikke brænde på men de må godt blive lidt brune, det giver en lækker sødme.
  5. Tag laurbærbladet op og anret kyllingen med løg på et fad.