Pannacottalagkage med bær og citronbund

Heidi havde fødselsdag og besluttede sig for at lave lagkage til os alle. Som den gode mand jeg er så protesterede jeg slet ikke 🙂 Opskriften er fra et lagkagehæfte der hedder “Lækre lagkager” hun fik for et stykke tid siden.

Det søde fyld passede utrolig godt til den lidt syrlige citronbund, så det er ikke sidste gang den bliver serveret.

Citronbund

  • 175 g stuetempereret smør
  • 125 g sukker
  • 1 tsk salt
  • Revet skal af 1 usprøjtet citron
  • ½ dl mælk
  • 4 æg
  • 200 g mel
  • 2 tsk bagepulver

  1. Rør smør, sukker, salt, citronskal og mælk sammen.
  2. Del æggene i blommer og hvider og rør æggeblommerne i en af gangen.
  3. Bland mel og bagepulver og rør det i massen.
  4. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
  5. Kom dejen i en 26 cm Ø springform og bag den i 20 minutter ved 175 grader.
  6. Lad den køle af og del den i to.

Lagkage

  • 8 blade husblas
  • 1 l piskefløde
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vanilleessens
  • 400 g blandede hindbær og brombær (eller bare hindbær)
  • Lidt hindbærmarmelade
  • Kakaopulver

  1. Udblød husblas i vand.
  2. Kog 550 ml fløde, 75 g sukker og vanilleessens forsigtigt op og lad det simre i 5 minutter.
  3. Hæld det i en skål og lad det køle af i ca. 10 minutter, vrid husblasen og smelt det i den lune fløde.
  4. Stil derefter fløden koldt.
  5. Når fløden er ved at stivne piskes 250 ml nyt fløde stift, vend de to stive fløder sammen.
  6. Vend forsigtigt alle bær i flødemassen.
  7. Tag den ene lagkagebund og fordel hele flødemassen med bær ovenpå, stil den evt. i springformen.
  8. Læg den anden kagebund ovenpå og tryk let til.
  9. Film den og lad den stå køligt i mindst 4 timer, helst et døgn.
  10. Pisk det resterende fløde til skum, fjern springformen og dæk kagen i flødeskum.
  11. Pynt med små klatter hindbærmarmelade, kakaopulver og lidt ekstra bær.