Müsliboller

Müsliboller – Ca. 10 stk.


  • 1 dl. havregryn
  • 1 dl. rosiner
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 1 dl. havreklid
  • 5 dl. mælk
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. honning
  • 650g mel, erstat evt. 100g af melet med rugmel.
  • 1 dl. hakkede mandler
  • 25g gær

Rør gæren ud i mælken og tilsæt alt undtagen mel.

Under omrøring tilsættes melet, hold lidt igen da det godt kan variere hvor meget der skal bruges. Jeg kan godt lide at lave en godt fedtet dej når jeg laver müsliboller.

Lad dejen hæve i 1 time, slå den ned og form den til boller der stilles på en plade til ½ times efterhævning. Bollerne kan med fordel rulles i havregryn eller solsikkekerner, det giver en lækker overflade.

De skal bages ved 225 grader i ca. 12 minutter.