Pizza med svampe, mascarpone og kørvel

Ahh, weekendmad. Denne pizza opskrift er inspireret af “Skovturspizza” fra Gorm Wisweh´s “Pizza”, en bog der absolut kan anbefales.

Den fede mascarpone står rigtig godt til svampene, det er absolut ikke sidste gang vi skal lave den. Mon vi snart får gæster?

  • 1 portion pizzadej
  • 1-2 spsk mascarpone
  • 1 mozzarella
  • Et par portobello svampe (eller en anden fast svamp)
  • 1/2 skiveskåret løg
  • 1 bundt frisk kørvel
  • Olivenolie
  • Salt / peber

  1. Rul dejen ud og fordel mascarponen ovenpå.
    Sæt mange små klatter mascarpone i stedet for én stor, det er lettere at smøre ud.
  2. Pluk mozzarellaen og fordel den på pizzaen.
  3. Rens, tør og skær svampene i tynde skiver.
    Læg dem på pizzaen sammen med løgene.
  4. Giv den lidt olivenolie, salt og peber og bag den ved 275 grader indtil pizzaen er gylden og sprød.
  5. Når den tages ud skal den pyntes med kørvel. Velbekomme.