Tomatsuppe med kørvel, mascarpone og smørstegte chili kartofler

Nu når man har mascarpone i køleskabet, hvorfor så ikke bruge det til noget fornuftigt? Tomatsuppen blev utrolig lækker og blød, og de stærke kartofler gav en god kontrast til den forholdsvis milde suppe.

Til 2 personer og en 8 mdr. dreng

Tomatsuppe

  • 1 hakket løg
  • 2 fed hakkede hvidløg
  • 100 g tomatpure
  • 2 dåser gode tomater (gerne de økologiske fra Rema 1000)
  • 1/2 l grønsagsbouillon
  • 1 lille håndfuld hakket basilikum
  • 1 lille håndfuld hakket kørvel
  • 1 tsk paprika
  • 3 spsk mascarpone
  • Salt / peber
  • Olivenolie

  1. Løg og hvidløg svitses i olivenolie indtil løgene er blevet blanke.
  2. Tilsæt tomatpure, rør godt rundt og lad det simre under omrøring i 5 minutter.
    Hvis man ikke får “brændt” sin tomatpure kan suppen godt blive meget sød.
  3. Rør derefter dåse tomaterne, bouillon, basilikum, kørvel, paprika, mascarpone og salt/peber i.
  4. Lad suppen simre i en times tid og smag den løbende til.

Smørstegte chili kartofler

  • 1 stor klat smør
  • 5-6 kartofler
  • 2 tsk tørret chili
  • Salt

  1. Smelt smør og bland chili og salt i.
  2. Skræl kartoflerne, hæld dem i gryden sammen med krydderierne og bland det hele godt sammen.
  3. Bag kartoflerne i ovnen ved 170 grader indtil de er gyldenbrune.

Hæld suppen op, drys kartoflerne ovenpå sammen med lidt kørvel og evt. en skefuld mascarpone.