Coq au vin

Coq au vin – 2 personer


  • 1 høne på 1200 g
  • 90 g bacon
  • 25 g smør
  • 5 hakkede løg
  • 125 g skiveskåret champignon
  • 2 spsk. hvedemel
  • ½ liter rødvin
  • 3 dl. hønsebouillon
  • 2 fed hakkede hvidløg
  • ½ dl. timianblade
  • ½ dl. persille
  • 2 laurbærblade

Skær bacon i stykker og steg det i en pande i lidt smør. Jeg tørsteger aldrig bacon, syntes ikke det bliver så godt som alternativet. Tag det op og steg de skiveskårede champignoner i fedtet. Når de er ved at være færdige tilsættes løg og hvidløg og de steges med de sidste 5 minutter.

Del imens kyllingen i 4 stykker, 2 stykker med bryst og lår. Gem skroget til at koge fond på (hvis man er til sådan noget).

Varm op under en stor gryde og nu brun resten af smørret. Når det er færdig med at bruse kommes kyllingestykkerne i. De skal vendes et par gange indtil de har fået farve efter små 5 minutter. Hæld melet i gryden og rør rundt.

Tilsæt bacon, champignon, løg, hvidløg, timian, persille og laurbærblade. Hæld vin og hønsebouillon over og krydr det hele med salt og peber. Pas på med saltet da baconen også giver en del fra sig.

Det hele skal simre i 20 minutter. Tag derefter kyllingen op samt alle grøntsager. Kog skyen ind indtil den bliver godt tyk, husk at smage den til undervejs.

Når sovsen er færdig kommes kylling og grøntsager i igen og varmes i et par minutter.

Serveres med det samme, f.eks. til en god kartoffelmos og kogte bønner.