Kylling i hvidvin

Hvis man ikke ved hvad man skal med sin hele kylling, så slår man bare op i sin italienske mad bibel “Sølvskeen” og finder en ny og spændende opskrift.

Denne gang faldt valget på en variant med masser af hvidvin, og resultatet blev jo forudsigeligt godt med en rigtig lækker sauce 🙂

  • 1 parteret kylling på ca. 2 kilo
  • 1 fed hakket hvidløg
  • Et par spsk tørret rosmarin (eller en frisk kvist hvis man har det)
  • 1 flaske hvidvin
  • Salt / peber
  • Olivenolie

  1. Bland det hakkede hvidløg, rosmarin, salt/peber og olivenolie.
  2. Gnid den parterede kylling ind i blandingen, læg stykkerne i en bradepande og brun dem i ovnen ved at tænde for grillen.
  3. Når kyllingen er brun tages den ud af ovnen, hæld hvidvinen i bradepanden og lav et tæt låg med alufolie. Giv den ½ time ved 180 grader.
  4. Fjern folien og lad kyllingen stå indtil den er gennemstegt.
  5. Tag kyllingen ud af ovnen, hæld saucen i en gryde og lad det bulderkoge imens kyllingen er pakket varmt ind.
  6. Smag saucen til, giv den evt. lidt maizena og tag den af varmen.
    Hvis saucen skal være lidt fræk kan man røre en stor klat smør i inden den serveres (saucen må ikke koge når smørret er kommet i).