Lækker enkel bolognese

Hvis det skal være lækkert så behøver det ikke blive omfattende, dette er absolut bevist af denne opskrift. Der bliver ikke brugt andre krydderier en salt, peber og sukker, og det smager absolut fantastisk! Og nu når man endelig er ved at lave en grydefuld, hvorfor så ikke finde den store gryde frem og lave en god portion til fryseren?

Jeg kom 500 g svampe i denne portion, de lå i køleskabet og bad om at blive brugt, men er ikke en del af grund-bolognesen. Man kunne f.eks. også komme 500 g oksebov og chili i hvis man vil være godt på vej til en portion chili con carne.

  • 1,5 kg hakket oksekød
  • 400 g gulerødder
  • 500 g løg
  • 4 dåser hakkede tomater (Vi bruger som altid de økologiske fra Rema 1000, de er virkelig gode)
  • Salt / peber
  • 1 tsk sukker
  • 50 g smør
  • 1 dl olivenolie

  1. Det hakkede kød brunes i smør i en gryde.
  2. Krydr  med salt og rigeligt peber og lad det simre ved svag varme imens grøntsagerne gøres klar.
  3. Hak gulerødder og løg fint, steg dem ved svag varme i olivenolien i en anden gryde indtil løgene er klare.
  4. Hæld grøntsagerne op sammen med kødet, tilsæt dåsetomaterne og sukker og lad det koge op.
  5. Lad bolognesen simre ved svag varme indtil næsten alt væsken er kogt væk og den er som en tyk grød. Husk løbende at smage til.
  6. Spis f.eks. pasta til, gerne med en håndfuld parmesan. Resten ryger i fryseren eller køleskabet. Velbekomme 🙂