Rustik tomatsuppe med dagens grøntsager

Hvad skal man lave når det har regnet 3 uger i træk og sommeren virker til at være alt for langt væk? Man laver suppe og får varmen 🙂

Denne tomatsuppe smager lidt af sommer og sol, mætter godt og giver et smil på læben, prøv den. Man går aldrig fejl af en ret med en lille smule bacon og en deciliter af den røde mælk (også kaldet fløde).

Nok til 2 personer og en rest til dagen efter.

  • 3 dåser tomater (vi bruger de økologiske fra Rema 1000)
  • 100 g tomatpure
  • 1 spsk peberrodssalat
  • 1/2 l grønsagsbouillon
  • En dusk hakket kørvel
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1 dl fløde (gerne den fede af dem)
  • 200 g bacon
  • 150 g hakkede løg
  • 50 g hakkede gulerødder
  • 2 fed hakkede hvidløg
  • 1 fintsnittet peberfrugt
  • Salt / Peber
  • Smør til stegning

  1. Kom dåse tomater, tomatpure, peberrodssalat, bouillon, kørvel, cayennepeber, fløde og salt/peber i en gryde og lad det koge op.
  2. Lad suppen simre i 1 times tid, husk at smage til.
  3. Blend suppen med en stavblender og lad den simre videre imens du laver de andre ting.
  4. Steg bacon sprødt på en pande.
  5. Tag baconen af panden og svits løg, gulerødder og hvidløg i fedtet indtil løgene er klare.
  6. Hæld de stegte grøntsager, bacon og de rå stykker peber i gryden, rør rundt og server med det samme.
  7. Et groft brød passer rigtig godt til.