Knækbrød med surdej

Knækbrød med surdej


  • 4 dl vand
  • 30 g surdej
  • 100 g rugmel
  • 100 g grahamsmel
  • 550 g hvedemel
  • 15 g salt
  • Pynt: Birkes / havreflager

Hurra for Claus Meyer! Så er det sagt. Jeg syntes han laver nogle helt fantastiske kogebøger og har stor respekt for de ting han laver.

For et stykke tid siden købte jeg “Meyers Bageri” og har været ved at bage mig igennem opskrifterne fra en ende af. Mange af dem er rigtig spændende og der er helt sikkert en del som ryger i “gemmes” bunken. Bogen kan varmt anbefales og det er her denne opskrift på knækbrød er inspireret fra. Det gode ved disse knækbrød er at der ikke er fedstof i, derfor kan man spise dem med lidt bedre samvittighed 🙂 Ikke at jeg er fedt forskrækket, men jeg har lavet andre knækbrød der ikke har været tæt på at være så gode som disse.

Bland alle ingredienser på nær pynten, dejen skal være godt fast i det. Lad den stå på køkkenbordet i et par timer og lad surdejen arbejde.

Rul dejen tyndt ud og skær dem ud i ens størrelser. At de er ens har ikke noget med smagen at gøre, det er bare surt at få en af de små fra kagedåsen 🙂

Placer dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem forsigtigt med lidt vand og drys pynten over dem. Klap derefter lidt på dem for at få det til at hænge fast.
Prik dem til sidst godt med en gaffel for at undgå luftbobler og bag dem ved 180 grader i ca. 10 minutter.
Hold godt øje med dem da de hurtigt kan skifte fra gyldent brune til mørke.

Tag dem ud og lad dem køle af på en rist. Opbevares i en lukket kagedåse.
Hvis de er lidt bløde kan de varmes i ovnen i et minuts tid.