Perlespeltsalat med grønne linser

I det seneste nr. af Ativ Træning var der en opskrift på en spændende salat som vi bare måtte prøve.

Det er sikkert at når vi for alvor kan tænde op i grillen så skal denne salat serveret til. Den passer nemlig rigtig godt til et stykke grillet kød, men kan også spises alene hvis man vil være lidt ekstra sund.

Til 2 personer.

  • 2 dl perlespelt
  • 1 dl grønne linser
  • 1 porre, snittet
  • 1 dl ristede mandler, hakkede
  • 1 æble, skåret i tern
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • Saft og revet skal fra ½ citron
  • Salt / peber

  1. Kog perlespelt og linser efter anvisning og lad det køle af.
  2. Bland den afkølede spelt og de grønne linser sammen med porre, mandler og æble.
  3. Bland en dressing af rapsolie, hvidløg, saft og skal fra citronen og salt/peber.
  4. Rør dressingen i salaten og server.