Flettet calzone med pepperoni

Som sidst da jeg lavede en calzone så blev denne også flettet, det ser spændende ud og så bliver toppen ikke så massiv som den ellers kunne blive.

En pepperoni calzone er ikke noget ud over det sædvanlige, men jeg er nødt til at vise den fordi den smagte simpelthen perfekt. Få og gode ingredienser er essentielt for enhver pizza og calzone.

  • 1 portion pizzadej (klik for link)
  • Nogle spiseskefulde tomatsauce (klik for link)
  • 1 god pepperoni pølse, skåret i skiver
  • 1 lille løg, skåret i tynde skiver
  • 125 g bøffelmozzarella (den har mere smag end den almindelige, som også vil være ok at bruge)
  • Olivenolie
  • Salt / peber

  1. Når dejen er færdig rulles den ud til en lidt aflang rund form og lægges på et stykke bagepapir.
  2. Smør et par skefulde tomatsauce på den midterste 1/3 af dejen.
  3. Læg  pepperoni ovenpå saucen, skiverne skal ligge tæt men ikke ovenpå hinanden.
  4. Fordel løg og mozzarella ovenpå.
  5. Krydr med lidt salt / peber.
  6. Snit dejen i begge sider og flet den.
  7. Stænk til sidst med lidt olivenolie og bag calzonen i ovnen ved 250 grader indtil den er gyldenbrun, det tager ca. 10-15 minutter.