Langtidshævede speltboller

Ved at lave langtidshævet brød som bliver bagt vd en noget højere temperatur end man normalt bager ved, så får brødet en rigtig lækker struktur og en sprød overflade. Disse grove speltboller smager kanon og passer godt til en madpakke, f.eks. med et par tykke skiver hamburgerryg. De kan også nydes ved et morgenbord med smør og syltetøj 🙂

Giver ca. 10 stk.

 • 350 g speltmel
 • 250 g rugmel
 • ½ l vand
 • 12 g salt
 • Gær på størrelse med en ært, og lad nu være med at bruge mere end det 🙂

 1. Bland vand, salt og gær.
 2. Rør melet i og ælt det hele godt sammen.
  Dejen må godt klistre lidt, men skal ikke være alt for fugtig.
 3. Lad dejen hæve tildækket i 24 timer ved stuetemperatur.
 4. Varm ovnen op til 250 grader.
 5. I stedet for at hælde dejen ud på bordet og slå den ned, så skal man tage håndfulde af dejen direkte fra hæveskålen (eller brug to skeer) og lægge klatterne på bagepladen. Det hele skal ske uden at slå for meget luft ud af dejen.
 6. Bag bollerne i ca. 20 minutter.