Clafoutis – Lækker fransk kage med kirsebær

Findes der en bedre måde at bruge sine lækre danske kirsebær end at bage dem ind i en kage? Det tror jeg faktisk ikke 🙂

Clafoutis er en utrolig enkel og lækker kage. Selve dejen smager ikke af så meget, derfor er det vigtigt at bruge nogle kirsebær som virkelig smager af noget. Hvis man bruger nogle kedelige udenlandske bær så får man også en kedelig kage.

Serveres typisk med flormelis ovenpå, og så kan jeg godt lide et lille scoop vanilleis ved siden af.

Denne opskrift er fra den rigtig gode kogebog “Bistro” af Jens Vestergaard Jensen, den kan jeg varmt anbefale.

Til 4 personer

  • 100 g hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 2 æg
  • 2 dl sødmælk
  • 1 tsk vanillesukker
  • 200 g udstenede kirsebær
  • Flormelis

  1. Rør mel, sukker, æg, mælk og vanillesukker sammen i en skål.
    Det skal have konsistens som en tyk pandekagedej.
  2. Læg kirsebær i et fad eller 4 portionsskåle og hæld dejen over.
    Der må ikke fyldes mere dej i end kirsebærene er høje,  så får man alt for meget dej i forhold til antal kirsebær. Der skal bare nok i til at de lige kan blive dækket.
  3. Bages ved 175 grader i ca. 30 minutter.
  4. Serveres lun, drysset med lidt flormelis og evt. lidt is.