Grøn sommersalat med olie-eddike vinaigrette

Vores højbede og drivhus bugner af frugt, grønt og nye kartofler. Det er et luksusproblem at vi næsten ikke orker at spise flere nye kartofler disse dage, men med lidt smør og salt så glider de da ned 🙂

Denne grønne sommersalat er nem at lave og kan varieres på utrolig mange måder. Olie-eddike vinaigretten passer perfekt til, den giver et godt pift til en salat som denne. Og så kan den holde sig i køleskabet i rigtig lang tid.

Vinaigrette

  • 1 del æbleeddike
  • 9 dele olivenolie
  • Salt / peber

  1. Ingredienserne røres samme og stilles på køl.
  2. Husk at ryste/piske det sammen inden brug.

Grøn sommersalat til 2

  • En god håndfuld romaniesalat (eller hvad man nu ellers har)
  • ½ agurk, skåret i skiver
  • 1 håndfuld cherrytomater eller blommetomater
  • 2 kogte æg
  • Vinaigrette
  • Salt / peber

  1. Pluk salaten og bland den med den skiveskårede agurk og tomaterne.
  2. Hæld et par skefulde vinaigrette over, vend godt rundt og smag til med salt / peber.
  3. Del æg i både og læg dem ovenpå.