Kartoffellasagne med parmaskinke

I stedet for den klassiske lasagne som vi altid laver her i huset, så havde jeg lyst til at prøve noget nyt. Hvorfor ikke bruge nogle af de nye kartofler fra haven og noget af den lækre parmaskinke vi købte for et stykke tid siden?

Resultatet blev utrolig godt. De tynde lag med kartofler med skinke og parmesan passede perfekt sammen 🙂

  • 400 g hakket oksekød
  • 1 stort løg, hakket
  • 1 stor gulerod, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 1 dl rødvin
  • 1 dåse hakkede tomater (de økologiske fra Rema 1000)
  • 4-5 store kartofler, skåret i tynde skiver.
    (brug evt. et mandolinjern, skiverne skal være meget tynde)
  • 1 portion bechamelsauce (klik her)
  • 50 g parmesanost, revet
  • 200 g parmaskinke

  1. Svits løg, hvidløg og gulerødder ved svag varme i olivenolie indtil løgene er klare.
  2. Kom oksekødet i gryden og brun det.
  3. Krydr med salt og peber.
  4. Tilsæt rødvin og lad væden koge fra.
  5. Tilsæt de hakkede tomater og lad retten simre i mindst en halv time.
  6. Smag til og tag kødsaucen af varmen.
  7. Smør et fad med olivenolie og kom et lag kødsovs i bunden.
  8. Kom 1 lag kartofler ovenpå. Skiverne skal ligge side om side og må ikke overlappe hinanden.
  9. Afslut med 1 lag bechamelsauce.
  10. Bliv ved med at bygge lag på lag indtil du ikke har mere kødsovs og bechamelsauce.
    Denne portion giver nok til 3-4 lag med kartofler, alt afhængig af størrelsen på fadet.
  11. Kom lasagnen i ovnen i ca. 35 minutter ved 200 grader.
  12. Efter 20 minutter drysser man parmesanost ovenpå sammen med parmaskinken.
  13. Tages ud af ovnen når den er dejlig brun.