Rød pesto med soltørrede tomater

Denne pesto er ikke som dem man køber, den smager bare af mere.

Personligt så er jeg helt vild med soltørrede tomater i olie og parmesanost, så det er der rigeligt af i denne pesto. De to ting passer hinanden rigtig godt, og desuden er der lidt chilli i, det gør godt når man f.eks. bruger den sammen med pasta. Der er ikke så meget i så det brænder, man kan bare lige ane at der er noget.

Og ja, der er meget parmesan i. Men jeg kunne ikke finde på at bruge mindre 🙂

  • 200 g soltørrede tomater i olie, afdryppede
  • 3 spsk. ristede pinjekerner
  • 3 fed hvidløg
  • 60 g parmesanost
  • 4 små chilli, skrabet fri for korn
  • Olivenolie, masser af olivenolie.
  • Salt / peber

  1. Alle ingredienser kommes i en blender (brug ca. ½ dl. olie til at begynde med).
  2. Start blenderen og hæld olie i indtil du har en tyk flydende masse. Sluk blenderen, smag til med salt/peber og kør en gang mere.
    Lad være med at køre blenderen i for lang tid, en pesto må gerne være en lille smule grov i det.
  3. Opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet, så kan den holde sig i nogle uger.