Mors kringle (den bedste i verden)

Den bedste kringle jeg nogensinde har fået, og så er det faktisk en opskrift jeg har givet min mor i 1998. Nu har jeg fået den tilbage og giver den videre til bloggen 🙂

Dej

  • 2 dl mælk
  • 125 g margarine
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 50 g sukker
  • 500 g mel

Remonce

  • 100 g margarine
  • 150 g sukker
  • 2 tsk vanillesukker
Pynt og fyld
  • Rigeligt med rosiner
  • 1 æg
  • 50 g hakkede mandler til pynt
  • Perlesukker

Dej

  1. Lun mælken og smelt margarinen heri.
  2. Rør gær, æg, salt, kardemomme og sukker i og tilsæt til sidst mel.
  3. Ælt dejen indtil den er smidig og glat og stil til hævning i en halv time.

Remonce

  1. Smelt margarine
  2. Rør sukker og vanillesukker i.
  3. Stil til afkøling imens dejen rulles ud.

Samling

  1. Rul dejen ud til et aflangt stykke.
  2. Hæld remoncen ud på den ene halvdel og strø rigeligt med rosiner over.
    Man kan stort set ikke komme for meget remonce og fyld på, prøv selv efter og overdriv 🙂
  3. Fold den anden halvdel over og klem kanterne sammen.
  4. Pensl med æg og drys hakkede mandler og perlesukker over.
  5. Bages ved 200 grader i ca. 20-30 minutter. Tages ud når den er flot gylden.